Vandringsturer i Europa

Skarpa inlägg varje dag

Många tycker om att ha en aktiv semester och helst komma ut i naturen. Då kan en vandring i Frankrike eller vandringsresa i Skottland vara en bra ide’. Dessa länder har fantastiska vyer men även ett fint nätverk för vandrare.

MA176-vandring i SkottlandOm man vill gå på vandring i Frankrike har man många märkta leder att välja mellan, totalt cirka 180 000 kilometer. Man kan välja hur länge man ska gå och vilken svårighetsgrad. Det finns allt från kortare dagsturer till flera dagars vandring. De lite längre vandringslederna är märkta med rött och vitt och kallas för GR (Grande Randonne’e). Sedan finns det leder som börjar och slutar på samma plats, så man kan gå runt. Dessa är märkta med rött och gult. Till sist har man de lite kortare lederna för vandring i Frankrike, de kallas för PR och är märkta med bara gult.

Det är mycket vanligt med vandring i Frankrike, och det lockar även många utländska vandrare. Förutom de vackra vyerna kan man också vandra längs historiska platser. Ofta är de nyare vägarna och lederna byggda längs mycket gamla vägar. Det är även vanligt att vandringslederna går in i andra länder, man kan komma ganska långt. Ett exempel är GR5 som sträcker sig från Amsterdam till Nice.

Även vandringsresa i Skottland är mycket populärt. Både här och i Frankrike kan man få en paketresa med inriktning på vandring. Man har det mesta inkluderat i resan. Flyg, hotell och guide, även svensktalande. Det är möjligt att välja mellan gruppvandring eller att vandra själv. Det många tycker om är att man slipper alla arrangemang och kan koncentrera sig på det man kom för. Befolkningen i Skottland är mycket trevlig och maten god, så man kan få en riktigt härlig semester.

Skottland är fullt av vindlande kuststigar, men även mycket bergar och dalar med sina orkide’ängar. Det är också vanligt att ta sig ut på öarna på en vandringsresa i Skottland. Landskapet är helt fantastiskt, med mycket variation. Men det är även populärt att ta sig förbi ett och annat whiskydestilleri på vägen, och det finns många av dem. Man kan också åka på valsafari i Skottland.

Vare sig man väljer en vandring i Frankrike eller vandringsresa i Skottland kommer man att komma hem mycket belåten. Till fots är ett av de bästa sätten att lära känna ett land. Genom att kombinera vacker natur, god mat och andra fantastiska upplevelser får man ut det mesta av sin resa.

No Comments

Add your comment