Vad kan man göra i Stockholm?

Skarpa inlägg varje dag

Egentligen finns det mer än ett svar på denna frågan. Faktum är att det kan vara svårt att hinna med allt man vill göra, i alla fall om man bara är där på ett begränsat besök. Därför bör man göra en lista på vad man helst vill uppleva och sedan se vad man har tid med.

MU364-hotelloungeTill att börja med ska man boka in sig på ett trevligt hotell. Hotel Kingsgarden som ligger i närheten av Jakobsgatan är ett alldeles utmärkt val. Själva byggnaden är hundratals år gammal, men hotellet är nybyggt. Detta ger en all den komfort och modernitet som man kan förvänta sig, samtidigt som man har en gammaldags charm och skönhet runt omkring sig. Inredning är olika i varje rum, och man har verkligen lagt ner en hel del ansträngning på att bevara och framhäva det vackra huset.

Om man utgår från Jakobsgatan så har man en hel del att göra och se. Till att börja med finns Börsen här, något som man helst inte vill missa. Den ligger precis runt hörnet från Hotel Kingsgarden. En riktig krogshow tillsammans med god mat och dryck är en riktig höjdpunkt för många. På dagen kan man göra mycket annat, kanske till och med delta i en konferens. Om man är på semester vill man säkert gärna se Slottet eller promenera längs kajerna. Eller så lägger man sig och ser på folk i Kungsträdgården. Det tröttnar man aldrig på, det finns alltid någon intressant person man kanske till och med kan ta upp en konversation med.

Nattlivet runt om Jakobsgatan är verkligen varierat och livligt. Klubbar, restauranger och kulturella evenemang avlöser varandra. Hotel Kingsgarden är en bra utgångspunkt. Man sover gott eftersom det är ett lugnt område, men har allt annat inom gångavstånd. Detta är egentligen en mycket viktig del av ett besök. Var man än befinner sig ska man försöka se till att bo på ett lugnt ställe, så man verkligen får vila upp sig mellan alla aktiviteter. Då orkar man med mer och besöket blir mer effektivt.

För den som tycker om shopping finns det många butiker runt Jakobsgatan och Hotel Kingsgarden. Dels har man det stora och nästan historiska NK, eller den omtyckta Gallerian. Men det finns också flera fina mindre butiker om man går lite bakom de större stråken. Det finns alltså massor att göra och uppleva i Stockholm, det är inget tvivel om det.

No Comments

Add your comment