Så ska du tänka för semesterboendet utomlands

Skarpa inlägg varje dag

Många drar sig söderut när vintern börjar nalkas. Till och med de som trivs med den kalla årstiden känner att det är skönt med en liten paus någon gång emellanåt. Du kan antingen boka en charterresa med allting inkluderat, hotell och transport är redan betalat och klart. Ett alternativ är att hyra ett hus eller lägenhet separat, så att du kan stanna lite längre. Det ger dig också större flexibilitet med att välja flyg.

Allt fler köper sig också ett utomlandsboende. En liten tillflyktsort dit de drar sig flera gånger om året. De vuxna barnen kan använda det eller så hyr de ut huset de veckor de inte är där. Det är som om världen har öppnat sig. Du måste inte stanna hemma året om, i fall du inte har lust med det. Istället är det idag lätt att hyra eller köpa något utomlands. Pröva gärna på olika orter, speciellt om du reser under växlande årstider.

Det perfekta boendet i utlandet

Alla har sina egna tankar om vad en lyckad semester ska inkludera. En del har ingenting emot att bo i små vandrarhem där dammet flyger. De har allt de behöver i sin ryggsäck och föredrar en utdragen upplevelse mot en kortare vistelse i lyx. Andra vill ha något mitt emellan. Hotellet eller boendet ska vara rent och hygieniskt, men resten kan de gärna ta på en höft. Interhome är rätt val för dig som söker ett semesterboende av hög standard.

Att hyra genom en väl etablerad mäklare är en garanti för att du får vad du vill ha. De har erfarenhet och kan hitta de bästa erbjudanden för dig, till den standard du är intresserad av. Europa ligger bara en kort flygresa bort för de flesta. Du kan lätt ta dig en helg eller vecka någon annanstans. Vare sig du söker sol och bad eller vill ha en kulturellt upplyftande vistelse i en storstad så kan du få det perfekta uppehället. Det går att hitta bra semesterboenden i Kroatien på nätet.

En del destinationer har blomstrat upp de senaste åren. De har inte hunnit bli förstörda av massturismen, som en del stränder i till exempel Filippinerna. Istället har de behållit sin charm och har bara öppnat sig lite grand för omvärlden. Detta gör dem till perfekta semesterdestinationer, där du verkligen kan slappna av och ha det skönt. Genom att hyra boende genom en väl renommerad byrå kan du vara säker på att få en alldeles speciell vistelse.

Flytta utomlands då och då

I vissa delar speciellt runt Medelhavet är det fullt av svenskar och andra nordeuropeer. Många bor här året om. En stor del av dem är pensionerade men det är också inte ovanligt att packa barn och hund för att kunna njuta av varmare strök medan du fortfarande är ung. Expressen skriver här om hur allt fler lever drömliv i Spanien. Detta land, inklusive Kanarieöarna, har länge varit ett populärt ställe att flytta till. Klimatet är perfekt och folk är trevliga. Mat och dryck fantastiska och hela takten i samhället är lugnare. Speciellt om du väljer din ort noga och håller dig bort från de allra värsta turistområdena. Inget fel med dem, men inte om du vill ha lugn och ro.

Ett alternativ är att ha en fot i två länder. Halva året kan du bo i Spanien eller något annat varmt land. Den svenska sommaren är oslagbar, och då kan det vara skönt att hålla sig hemma. I och med att ett liknande arrangemang är ganska vanligt så är det lätt att hitta bra lägenheter och hus att hyra. Bostäderna är annorlunda i de sydligare länderna, men det är en del av charmen. Om du väljer samma ort flera gånger kommer du att lära känna lokalbefolkningen på en helt ny nivå. Speciellt om du tar dig tid att lära dig språket lite grand. Det behövs inte så mycket för att få kontakt över en kopp kaffe eller ett glas vin.

Förbered din utlandsvistelse

Det är naturligtvis inte bara att skaffa sig ett hus någon annanstans. Likväl som det finns lagar och förordningar när du köper hus i Sverige så är det likadant i utlandet. Här kan det verkligen löna sig att gå genom en kunnig mäklare. För det som gäller i ett land är inte alls det samma i ett annat. Sydsvenskan skriver här om fem saker att tänka på då du tittar på semesterboenden utomlands.

Skatter, försäkringar och kostnader är sådant som du måste beräkna. Du kanske hittar ett relativt billigt boende, men sedan tillkommer ju flygresan. Allt detta kan vara värt varje krona, men det är viktigt att känna till det. Många skaffar boende i utlandet och hyr sedan ut det under kortare eller längre perioder. På detta sätt kan du ofta täcka kostnaderna för underhåll och skatter, samtidigt som du har huset för dig själv när du har lust.

Flytta utomlands eller bara resa på semester?

Frågan om du ska bo permanent utomlands eller bara hyra ett semesterboende kan komma upp långt innan pensionen. Det har blivit allt vanligare att jobba på internet. En del företag har inte ens ett kontor, alla deras medarbetare sitter hemma och jobbar. När de vill ha sammanträde så Skypar de eller bokar ett konferenssamtal. Detta har öppnat upp flera intressanta tillfällen för att jobba utomlands. Du kan lika gärna sitta på ett litet fik i Grekland och skriva som du sitter hemma i din lägenhet i Ullared.

Så det är inte längre bara äldre personer som flyttar utomlands eller bor där stora delar av året. Men när du är lite yngre så brukar det vara annorlunda saker som lockar. De platser och orter som pensionärer föredrar kanske inte alls är de samma som en ung familj skulle vilja bo i. Med en bra mäklare kan du alltid hitta ett bra boende, precis där du vill och till ett rimligt pris.

Det perfekta semesterboendet

Om du har ett bra ställe där du kan sova så kommer hela semestern att bli lyckad. Kanske ett hus där du kan sitta ute och umgås med dina vänner. Laga lite god mat och ha det riktigt mysigt. Sköna sängar som tillåter dig att riktigt vila ut. Allt detta är grunden för en trevlig semester. Speciellt om du ska stanna lite längre så är det värt att satsa på ett perfekt semesterboende. Lite högre standard som kanske kostar en slant. Men det tjänar du in snabbt med komfort och trivsel.

Allt fler lägger vikt på att njuta av livet. De jobbar färre timmar, tar ut sin semester regelbundet och tar hand om sin hälsa. Massage, motion och allt annat som gör livet lite lättare. Detta reflekteras också i valet av semesterboende. Du kanske inte hade något emot britsarna på vandrarhemmet för några år sedan. Men varför lida när du kan bo bekvämt och njuta av livet även i utlandet?

Du kanske väljer boende i det område du vill besöka. Eller så ser du vad som finns tillgänglig och planerar semestern runt det hus eller lägenhet du hyr. Nästa gång åker du någon annanstans, för att med tiden ha besökt flera intressanta platser. Träffa trevliga människor och äta lite god mat. Njuta av livet både hemma och i utlandet.

No Comments

Add your comment