Så får du uppleva mer genom att kunna thailändska

Skarpa inlägg varje dag

Den som reser lär sig snabbt att det är smart att kunna åtminstone en del av språket i det land man befinner sig i om man vill kunna få dagarna att gå smidigt. Alla kan ju faktiskt inte engelska och det är dessutom ett roligt sätt att komma lokalbefolkningen närmare om man talar det språk som de talar. Många skulle helt enkelt konstatera att det blir roligare att resa när man kan det lokala språket.

Det är idag mycket populärt att resa till Thailand och detta har att göra med att många svenskar har blivit förälskade i kulturen och det vackra landet. Dessutom anser många att thailändarna är otroliga i sitt sätt att vara och det är alltid trevligt då man är på semester.

Då allt fler spenderar långa perioder i Thailand så väljer fler och fler att lära sig en del av språket. Nyfiken – thai language courses online är ett smart sätt att lära sig språket och så får du uppleva mer genom att kunna thailändska på din nästa resa dit. För oavsett om du planerar att flytta dit permanent eller bara spenderar två veckor där om året så är det smart för den som önskar ta del av kulturen på allvar.

Media skriver om språk och resande

Man kan läsa en hel del om just språk och resor på nätet idag. Detta har att göra med att många människor satsar på att resa och uppleva mycket runt om i världen. Expressen tipsar här om att det alltid är smart att kunna språket när du reser till ett nytt land och detta är ett faktum som man bör ta hänsyn till oavsett vart det är man är på väg.

MacWorld rapporterar här om att lära sig ett nytt språk online och detta är ett kul tips för dig som vill resa men samtidigt kunna prata med andra människor i landet dit man åker. Vill du ha mer inspiration? Så får du fler upplevelser i Thailand om du kan språket. Läs mer i denna artikel i Aftonbladet och se om det kan vara något för dig.

Vare sig det gäller så får du uppleva mer genom att kunna thailändska eller något helt annat är det alltid smart att läsa på om ämnet. Att ta del av vad andra har sagt och hur man kan resa på bästa sätt är alltid bra för den som vill försäkra sig om att man reser på ett roligt sätt.

Tänk på detta då du ska lära dig thailändska via en kurs online

  • Börja med att se till att du har en bra budget för det hela. Det kommer såklart att kosta dig en del pengar att gå en kurs men det är en investering du inte vill vara utan. Genom att göra upp en hållbar budget för det hela så kan du garantera att du tar smarta beslut istället för att få en tung ekonomisk börda du helst ska vara utan. Vet du inte hur du ska göra en budget bör du istället be någon om hjälp. Då vet du att du får ett bra resultat och du får en tydlig bild av vad du har råd med eller måste spara ihop till. Detta ger dig ett mål att arbeta emot.
  • Kolla med andra som reser till Thailand regelbundet. Kanske känner du någon som har gått en kurs och kan svara på fråga så får du uppleva mer genom att kunna thailändska. Se bara till att den du frågar är någon du litar fullt ut på för att försäkra dig om att du gör ett bra val.
  • Läs på nätet när du hittar en kurs du är intresserad av. Vem är leverantören? Genom att skriva in deras företagsnamn kan du läsa rekommendationer och omdömen från tidigare studenter och dessa är bra att ta del av för alla som vill göra bra val. Du kan också se om det finns några nyhetsartiklar som berättar om ifall företaget har haft några problem som gör att du inte vill välja dem.
  • Ställ frågor direkt till utföraren om du har några. Mejla eller ring dem för att få svar på dina frågor. Samla dem gärna i ett mejl för att försäkra dig om att du vet att du får svar på allt eller ring dem direkt. Får du inte det bör du fundera på om du inte ska vända dig till någon annan istället. Det finns flera leverantörer på marknaden och du bör alltid välja det som är bäst. Det gäller ju en investering där du vill lära dig ett språk ordentligt. Det ska inte vara en risk för dig.
  • Sist men inte minst måste du alltid läsa igenom villkoren för ditt köp ordentligt. Det är ju alltid smart att veta precis vad som gäller för din kurs om du måste ställa in den för egen del eller om du är missnöjd med något. Du vill ju inte få en tråkig överraskning i ett sådant läge utan vill kunna känna dig trygg med att du redan från start vet vad som gäller. Även här gäller det att fråga om du undrar över något. Det är aldrig för sent att be om en justering om det är möjligt eller att ändra sig om man inte är trygg med det val man har tänkt göra.

Så får du uppleva mer genom att kunna thailändska

Det är alltid smart att lära sig ett språk för ett land dit du ska resa. Vare sig du vill kunna det flytande eller bara några fraser så kan en kurs i språket vara bra att gå. Som tur är kan du numera gå en sådan kurs på ätet vilket är ett flexibelt sätt att kunna ta del av språket utan att behöva kompromissa för mycket.

Just Thailand är ett otroligt land där man kan uppleva mycket. Genom att kunna språket kan du dock nå fler människor eftersom inte alla pratar engelska. Har du lust och intresse att få veta mer om kulturen i stort så kan du få chansen till detta genom att prata med lokalborna på deras eget språk.

Dessutom är det roligt att lära sig ett nytt språk eftersom det också utmanar dig intellektuellt oavsett vilken ålder du har. Att få utmana hjärnan ger ju dig en chans att tänka i nya banor och detta är alltid spännande.

Vem vet, när du har lärt dig thailändska kanske det är dags för att prova ett nytt och annat språk som du är nyfiken på. Enbart dina egna önskningar visar vilka begräsningar du har.

 

No Comments

Add your comment