Riktigt härliga och storstilade öppningsfiranden

Skarpa inlägg varje dag

Det finns många tillfällen till att göra något lite extra, som vid invigningar och öppningar av olika evenemang eller platser. Här har man verkligen en chans att ge folk en upplevelse, och det behöver inte alls kosta så mycket. Helt klart finns det en del öppningsfiranden som är påkostade, med drönare som kommer med tillbehör eller kända artister som uppträder. Men det kan också helt enkelt handla om att göra något annorlunda, att bryta mönstret från vardagen.

631-5-oppningsfirandeI samband med att man öppnar en festival eller idrottsturnering så brukar det vara dags för festligheter. Det ska synas att nu är man igång, och att alla är välkomna till evenemanget. En härlig folkfest kan göra mycket för att man ska få tillräckligt med deltagare eller åskådare, så i det långa loppet så lönar det sig att ge dem något alldeles speciellt. Men det är ju inte alltid som detta behövs eller ens är möjligt, men det finns ändå så mycket man kan göra för att dagen ska bli unik och festlig.

Skapa en feststämning

Många mindre tillställningar lyckas också skapa en anda av förväntningar och kanske lite party. Det kan räcka med några festliga ballonger, med något tryckt på dem. Girlanger och andra dekorationer som förvandlar en gymnastiksal till en invigningsfest för skolans fotbollsturnering. Lite god plockmat och något att dricka som bjuds vid invigningen av det nya kontoret, med snygga dukar på borden och lite blomsterarrangemang. Poängen är att det gäller att vara påhittig, att sträva efter att skapa feststämning med de resurser man har till hands. Man kan idag köpa ballonger med egen text.

Just ballonger är alltid något som får folk att lägga i festväxeln, det är ett tecken på att något speciellt är på gång. När man sedan beställer ballonger med text så blir det ju ännu mer annorlunda, och här kan man riktigt få till något roligt eller festligt. Många väljer firmans namn, det ska synas vem som ställer till med fest. Om barnen sedan kan ta med sig ballongerna hem så blir de som vandrande reklampelare. Men redan under dagens lopp så får det folk att prata och komma ihåg företaget. En del skickar upp riktigt stora ballonger som syns på håll, det är också ett sätt att få folk att komma till evenemanget. Det finns mer att läsa på Reklamballonger.se.

Större evenemang och fester

Ibland så finns det dock resurser och ett behov av mer fantastiska öppningsfiranden. Det kan till exempel handla om en internationell idrottstävling eller kanske en festival. Många städer anordnar evenemang av olika slag, speciellt under sommarmånaderna. Detta drar till sig besökare till orten och hjälper lokala verksamheter något alldeles enormt. Eller så kan det vara fråga om något som Stockholms maraton dit personer från hela världen söker sig, och alla redan är varvade till max. Expressen skriver här om storstilade öppningsfiranden. De är kul att närvara på och säkert också intressanta att arrangera.

Vardagen är tung nog för de flesta och alla har behov av lite festligheter då och då. Något som bryter rutinen och som ger en energi för flera veckor framöver. I Sverige så har man inte en karneval som de gör i Brasilien, men det finns många tillfällen för att göra något lite extra. Ballonger med tryck, en lokal sångare eller talang, trevlig musik och möjligheter att äta något gott, egentligen är det så lite som behövs för att förvandla en vanlig söndag till en härlig fest. Ibland kan öppningsfirandet vara mer storslaget än prisutdelningen eller finalen, för den uppbyggda förväntningen ger en extra krydda till evenemanget.

Skapa tillfällen för firande

Man ska inte överdriva, det brukar aldrig bli så lyckat, men det finns flera tillfällen då man skulle kunna göra lite mer. Statistiken och erfarenheten visar att när de anställda på en arbetsplats har en chans att umgås på ett mer informellt sätt så skapar detta en bättre gruppkänsla. Ett öppningsfirande, det finns alltid anledningar till detta, kan vara ett sådant tillfälle. Samtidigt så har man här en chans att bjuda in sina kunder, vilket gör det hela dubbelt så lyckat. Det gäller att överväga det hela, och se långsiktigt på vad man kan åstadkomma med ett mer eller mindre storstilat öppningsfirande.

No Comments

Add your comment