På brunchen finns något för alla smaker

Skarpa inlägg varje dag

Jag älskar att äta mat. Enligt de som växte upp med mig har det alltid varit så och jag åt tydligen massor redan som barn. Inte på ett dåligt sätt utan det handlar mest om att man skrattar åt mig eftersom jag helt enkelt alltid frågade när det var dags att äta nästa gång.

Jag har med åren utvecklat ett stort intresse för mat och har om jag får säga det själv blivit extremt duktig på det. Därför har jag många vänner som frågar mig om råd om de ska gå ut någonstans och äta och det tycker jag är kul. Mr French är en populär restaurang som jag gått på ganska många gånger och jag gillar att ta med vänner dit. Den ligger ju i Stockholm men genom alla mina resor i landet har jag lärt mig att det finns många fantastiska bruncher att få uppleva i flera olika städer. Ibland har jag blivit superförvånad men i princip alltid på ett positivt sätt.

En av mina favoritmåltider numera är brunchen. När jag var yngre så älskade jag sena middagar men det orkar jag inte lika ofta nu när jag har familj och närmar mig medelåldern. Du kan klicka här för att läsa mer om en otrolig brunch och jag formligen älskar den. Det var en vän till mig som är kock som tipsade mig om den och jag är glad att han gjorde det. Så som jag ser det har brunchen många fördelar.

Fördelar med brunch

  • Det är enormt god mat som passar alla människor. Man kan nästan säga att det är lite som ett smörgåsbord som är väldigt gott. Att det dessutom finns alternativ nästan oavsett vilka preferenser du har är ju också en extra bonus. På brunchen finns något för alla smaker och detta tycker jag är härligt.
  • Det fungerar att äta på en väldigt enkel tid för de allra flesta. Oavsett om man har familj eller är singel så kan man helt enkelt njuta av en brunch tillsammans. Dessutom brukar exempelvis barn tycka att det är rätt kul med brunch då man kan gå och hämta mer om man vill eftersom det oftast också är en buffe’.
  • Det är mycket mat för ett riktigt bra pris. Dessutom är den mättande. Du står dig med andra ord länge om du väljer att satsa på att äta en brunch. Går du dessutom vid en tid som är närmare lunch är frukost så har du både lunchen och frukosten ordnad på en och samma gång. Det finns helt enkelt inga nackdelar med just brunchen.

Brunchen i media

I tidningarna tipsas det ofta om just brunch, detta då mängder av nya brunchställen hela tiden dyker upp runt om i staden. Nyfiken på brunch? Du kan läsa om bruncher för alla smaker på den här sidan i Metro och se om du kan hitta något nytt och spännande som du inte tänkt på förut.  Du tjänar helt enkelt på att alltid läsa på om varje ämne där du vill lära dig mer och brunchen är inget undantag om du vill få uppleva härliga stunder tillsammans med dem du gillar.

Metro skriver på den här sidan om vikten av att brunchen håller hög kvalitet och detta är intressant läsning för alla som är noga med att maten ska hålla en viss standard. Brunch kommer i alla prisklasser så du borde kunna hitta något bra oavsett vem du är och vilken budget du har.

Nyheter24 skriver i en artikel om en himmelskt god brunch-toast som du inte bara kan njuta av på restaurang utan även hemma. Allt handlar om att lära sig ingredienserna och satsa stenhårt på att lyckas. Ibland är det ju faktiskt så att budgeten inte tillåter några extravaganser så då är detta det näst bästa så som jag ser det.

Mina bästa tips för att välja rätt brunch

  • Jag tycker det är viktigt att våga njuta i livet och på brunchen finns något för alla smaker. Samtidigt tycker jag att man måste ta hand om sin ekonomi och se till att man har råd med det man tar sig för. Gör därför upp en liten budget för hur mycket du kan lägga på brunch. Det viktigaste är inte att den är komplicerad, det viktigaste är att budgeten är hållbar.
  • Kolla med vänner som gillar mat om de har bra tips. Jag må vara lite av en expert men ibland frågar jag människor som jag vet har koll på matscenen och hoppas på att de har några nya tips. På brunchen finns något för alla smaker men det är inte säkert att du har provat allt. Därför tjänar man på att även gå tillbaka till gamla restauranger om man fått tips på något kul.
  • Tänk igenom vilka som ska med på brunchen innan du bestämmer dig vart ni ska gå tillsammans om ni är flera. Detta har att göra med vilken typ av brunch ni kan gå på. Har ni till exempel en student med er kanske han eller hon inte har fullt så mycket pengar som någon som arbetat i trettio år. Jag vet hur pinsamt detta kan bli så att vara lite förutseende är alltid bra. Detta måste göras diskret eftersom ämnet pengar såklart kan vara känsligt i vissa lägen.
  • Se till att alla kan ta sig dit utan alltför mycket problem. En restaurang i centrala staden är ofta en god ide’ för den som vill undvika problem. Detta är inte en känslig fråga så du kan lugnt höra av dig till dina vänner för att höra med dem om det passar att ta sig in till stan för en härlig brunch tillsammans.

Livet handlar om att njuta

Jag tycker att livet handlar om att njuta så mycket det faktiskt går, oavsett om det är en helt vanlig dag på jobbet eller om det istället är en stor fest för att fira något mycket viktigt. Med åren har jag lyckats med konststycket att faktiskt ta chansen att fira när det går och detta tror jag är mycket uppskattat hos både vänner och familj. Sedan behöver det såklart inte alltid handla om mat och att gå ut och äta utan kan då och då vara något så enkelt som att njuta lite extra av morgonkaffet.

Jag rekommenderar brunch till alla eftersom på brunchen finns något för alla smaker och det är helt enkelt ett lätt sätt att njuta. Det är lätt att hitta nya bruncher genom att hålla koll på de nyheter som finns om olika bruncher runt om i den stad där du bor.

No Comments

Add your comment