Olika sorters hotell

Skarpa inlägg varje dag

Folk som bor på hotell förväntar sig ofta lite olika saker. En del vill ha det ungefär som hemma, mysigt och personligt. Andra vill ha lite lyx, skämma bort sig på ett sätt som man inte kan annars. Med tanke på att alla är olika satsar även hotell på att ha en unik stil och inriktning.

MA364-hotellinredningNär det kommer till hotellinredning i Göteborg ska man fråga sig vilken typ av hotell man vill vara. Det vill säga vilken sorts klientel man vill dra till sig. En del beror på vilken personlighet man har själv, speciellt om det är ett litet familjehotell. De som letar efter ett mer hemtrevligt hotell vill att det ser ut lite som ett hem. Man kan lätt skapa denna typ av atmosfär genom att välja mjuka färger och textiler. Kuddar, tavlor och andra dekorationer ökar intrycket av att ha kommit hem.

Andra som planerar hotellinredning i Göteborg vill ha ett modernt hotell, med rena linjer och få färger. Vita ytor, gärna matchat med metall, brukar vara en populär stil. Samtidigt som man vill ge ett lite modernare intryck vill man dock inte verka opersonlig. Här kan personalen göra stor skillnad, men även blommor och växter. Om man satsar på ljusare färger ska man också tänka på att det lätt blir smutsigt, så man kanske måste lägga ner lite extra på den avdelningen.

Innan man bestämmer sig för vilken hotellinredning i Göteborg man ska välja kan det vara bra att kontakta en konsult. Offentlig inredning är alltid lite speciell, eftersom man vänder sig till en så varierad samling människor. Det enda man vill är kanske att kunna erbjuda ett rent, fungerande hotell med service inriktad personal. Inredning behöver inte vara så speciell, men det viktiga är att det är snyggt och lätt att städa.

Många som arbetar med hotellinredning i Göteborg förespråkar ett genomgående tema eller stil. Detta behöver inte nödvändigtvis innebära att alla rum ser precis likadana ut, även om detta ofta kan bli billigare. Man kanske väljer ett havstema, speciellt om hotellet ligger vid kusten. Andra har en elegant, gustaviansk inredning, med kristallkronor och andra tidsenliga detaljer. Det finns rum för många variationer, men hela hotellet ger ett enhetligt intryck. Alla hotell är inte likadana och även klientelet varierar ganska mycket. Extra möjligheter, som ett gym eller simbassäng, kan vara den bidragande faktorn till att man väljer ett visst hotell. Men även stil och inredning spelar en stor roll för många kunder.

No Comments

Add your comment