Öka chanserna att överleva

Skarpa inlägg varje dag

Existentiella frågor och döden är någonting som många människor funderar på. Vissa mer än andra. Men de flesta är trots allt glada för livet och vill gärna leva ett så långt sådant som möjligt. Gärna på bästa tänkbara sätt – genom att vara frisk.

135-hjärtstartareSå länge man har hälsan i behåll så går det mesta an. Men tyvärr så finns det sjukdomar som det ännu inte finns något botemedel mot och en sorgens dag kommer att bli oundviklig många gånger. Sedan finns det också fall som ingen kunde förutspå som bara händer helt plötsligt likt en blixt från klar himmel. Det kan till exempel handla om att någon får ett hjärtstopp.

Av någon outgrundlig anledning skapas det någon typ av obalans som rubbar de impulser som per automatik går till hjärtat och som får det att pumpa runt blodet. Med andra ord är personen som drabbas av ett hjärtstopp i livsfara och om han eller hon inte får den hjälp som behövs så snabbt som möjligt kan det hela sluta mycket tragiskt.

Vem som helst

Även om det ofta är äldre människor som drabbas av hjärtstopp så finns det ingenting som säger att någon särskild grupp av människor går säker. Det finns nämligen till och med elitidrottare som har drabbats av hjärtstopp mitt under en pågående match av något slag. De segnar ihop och faller till golvet.

Om ett hjärtstopp inträffar är det oerhört viktigt att påbörja räddningen på en gång. Som tur är finns det hjärtstartare på de flesta offentliga platser i dag så att man ska kunna rädda livet på den drabbade personen. Visserligen innebär en hjärtstartare inga garantier men procenten att personen överlever ökar markant. Nu kan du själv också köpa hjärtstartaren Philips HeartStart HS 1 här: http://defibrillator-hjartstartare.se/item/philips-heartstart-hs1.

För det är inte säkert att ett hjärtstopp alltid inträffar ute någonstans där det finns en hjärtstartare på plats. Det kan lika bra hända hemma hos dig – att någon nära vän eller någon i familjen drabbas av ett hjärtstopp. Då kommer ni att tacka er själva för att ni hade en hjärtstartare tillgänglig hemma. Är du intresserad av att få veta mer om hjärtstartare, hur de fungerar och hur du ska gå till väga om du vill köpa en kan du kontakta Akutgruppen som hjälper dig med dina frågor och funderingar.

 

No Comments

Add your comment