Nyttan av att ha ett bra kassaskåp

Skarpa inlägg varje dag

Ibland är det så lätt att sticka huvudet i sanden och hoppas på det bästa. Det är ingen som kommer att råna min butik eller bryta sig in i mitt hus. Naturligtvis hoppas man på det bästa, men i tillägg så finns det ett antal åtgärder som kan göra ens liv säkrare. För de flesta är det till exempel helt naturligt att låsa dörren, och att se till att även alla fönster är stängda ordentligt. Men sedan kan det vara en bra ide’ att också säkra sina saker som finns inne i hemmet eller på arbetsplatsen.

481-5-bra-kassaskapDet logiska är att ha ett bra kassaskåp, och helst ska det vara fastskruvat i golvet eller väggen. De kostar inte så mycket men kan göra en mycket stor skillnad om det värsta skulle hända. Med ett kassaskåp blir det svårt för tjuvarna att ta det de vill ha och de har ofta inte heller tid att ta sig an ett dylikt skåp. I tillägg så ska man märka sina värdesaker, det finns speciella etiketter och pennor som kan användas på baksidan eller andra platser. Sedan sätter man upp en varning att alla saker är märkta, det är avskräckande för potentiella tjuvar.

Vilket kassaskåp är bäst?

Svaret på den frågan beror på vad som ska förvaras i skåpet och i vilken miljö det ska stå. Det finns speciella skåp för dokument och papper, andra som är utformade för vapen och ammunition. Sedan kan man också ha speciella nyckelskåp eller kassaskåp som kan förvara kontanter. De flesta privatpersoner behöver kanske bara ett litet skåp som man kan skruva fast i garderoben eller på en vägg. Någonstans att förvara värdepapper och eventuella smycken. Det finns också billiga och brandsäkra kassaskåp att ha hemma. En del ställer ett stort och tungt kassaskåp i källaren, och där samlar man allt som ska skyddas mot både tjuvar och brand.

En verksamhet, å andra sidan, hanterar ofta kontanter varje dag, eller andra värdesaker. Till och med på ett kontor kan det bli en stor mängd nycklar att hålla reda på, och så har man flera viktiga kontrakt eller andra papper som måste förvaras på ett ansvarsfullt sätt. Vissa kassaskåp kan stå emot bra lång kontakt med eld eller vatten utan att det som finns där inne blir förstört. Det går bra att hitta låsbart nyckelskåp hos Butikskassa.com eftersom de har ett stort utbud. Med andra ord ska man först tänka efter riktigt noga hur kassaskåpet eller värdeskåpet ska användas, för att vara riktigt säker på att få den rätta modellen.

Godkända kassaskåp som fungerar

Det är ju inte bara viktigt att skydda sina ägodelar mot tjuvar eller eldsvådor. Ibland måste man skydda omgivningarna mot det som finns inne i skåpet, som är fallet med vapen. Och om olyckan skulle vara framme och någon bryter sig in och stjäl så är det viktigt att kunna bevisa för försäkringsbolaget att ens saker var inlåsta på rätt sätt. Det räcker till exempel inte bara med att ha ett kassaskåp, det måste vara godkänt för de belopp man förvarar där eller vad det än är fråga om. Alla moderna skåp har en kod och en viss begränsning, något som det lönar sig att ha full information om redan vid köp.

Sveriges Radio rapporterar i detta inslag om hur viktigt det är att ha bra kassaskåp. De kanske kostar en slant vid inköpet, och man måste vidta åtgärder för att bulta fast det, men det lönar sig verkligen i längden. Ofta så är det inte bara själva marknadsvärdet som man förlorar vid ett inbrott, utan det handlar om privata saker. Ett smycke som gått i arv i flera generationer kan vara värdefullt för vem som helst, men för familjen så är det ovärderligt. Rent allmänt så vill man ju inte förlora något, av vilken anledning som helst, men en del saker är mer värdefulla än andra.

Det är alltså en bra vana att förvara sina saker på ett säkert sätt, både på arbetsplatsen och i hemmet. Man ska inte gå runt och vara rädd, utan med adekvata åtgärder som kassaskåp och bra lås så kan man slappna av och slippa tänka på det mer. Det är bättre att vara förberedd på det värsta och att sedan ingenting händer.

 

No Comments

Add your comment