Med hemnycklar på villovägar

Skarpa inlägg varje dag

Hem ljuva hem! För vad vore vi utan ett hem att komma till där vi kan leva och trivas? Dessvärre är vi inte lika noga med var vi har våra hemnycklar alla gånger och då och då händer det att de hamnar på villovägar. Frågan är vad man ska göra för att återfinna hemnycklarna så snabbt som möjligt så att ingen annan lägger beslag på dem.
122-tappat-bort-hemnyckelNär man väl inser att hemnycklarna inte ligger i fickan eller väskan som de alltid gör börjar inte sällan stressen infinna sig. Vi börjar febrilt rota i fickorna upprepade gånger och vi sliter i väskan så att den är vidöppen i jakten på nycklarna. De måste finnas någonstans är nog den mest förekommande tanken i det skedet.

Särskilt jobbigt blir det om du står utanför dörren till ditt hus eller din lägenhet och inte kan komma in på grund av att du har tappat bort nycklarna. Dessutom blir stressen än mer enerverande när du inser att det kanske är någon annan som har lagt vantarna på dina husnycklar och som inte är några ärliga avsikter i sinnet.

Om du dessvärre befinner dig i denna olycksamma situation finns det vissa steg du kan gå igenom för att förhoppningsvis kunna hitta nycklarna relativt snabbt igen. Det finns till exempel en bra guide för dig som tappat bort hemnycklarna som kan vara värd att läsa igenom innan du går vidare i letandet.

Hitta din hemnyckel

Som vanligt när man har tappat bort någonting, vad det än må vara, kan det vara bra att börja med att sätta sig ner, blunda och försöka tänka tillbaka och se händelseförloppet framför sig. När, var och hur använde du din hemnyckel senast? Gå sedan tillbaka fysiskt och leta på de platser du kan erinra dig om att du har varit på och haft nycklarna i beredskap. Förhoppningsvis kommer du att hitta din hemnyckel redan i detta skede och återgå till ett lugnt tillstånd.

Har du varit på vift under dagen kan det också vara en god idé att besöka platserna en gång till för att leta. Om du har varit och tränat, arbetat eller besökt någon butik kan du möjligtvis ha tappat nycklarna i samband med att du har tagit plånboken ur fickan eller väskan. Har du tur har en vänlig själ redan hittat nycklarna och lämnat in dem så att du kan få tillbaka dem på studs. Och om du nu får tillbaka dina nycklar kan det vara värt att köpa en nyckelfinnare med GPS på Droples.com så att du inte hamnar i liknande situationer i framtiden.

Om de inte återfinns

Skulle du dessvärre inte hitta dina hemnycklar igen är det dags att agera. Börja med att ta kontakt med polisen. Kanske kan du ha en sådan tur att någon som hittat dina nycklar har lämnat in dem. Du kan se polisstationer med hittegods här så att du kan kontakta den i din närhet.

Eftersom du inte kan veta vem som har hittat din nyckel till ditt hem kan du behöva byta lås. I alla fall om du har någonting i samband med din nyckel som gör att den kan kopplas till dig och din adress. Då blir det nämligen väldigt enkelt för en tjuv att dyka upp och komma in genom att helt sonika använda din hemnyckel.

Även om det har gått såhär långt finns det en chans att du kan få tillbaka din nyckel. Och blir det så kan det som sagt vara vettigt att investera i en så kallad nyckelfinnare. Det fungerar väldigt enkelt. Du fäster en liten bricka i din nyckelknippa och sedan laddar du ner en app till din mobiltelefon. På så sätt kan du se exakt var dina värdesaker, i detta fall nycklar, befinner sig på en karta. Numera kan du snabbt och lätt hitta dina saker som har kommit bort och aldrig mer behöva uppleva den panik och stress som allt som oftast följer med ett par borttappade nycklar.

 

No Comments

Add your comment