Massagens positiva effekt är nu vetenskapligt bevisad

Skarpa inlägg varje dag

129-6-1-massage-har-positiv-effekt

De flesta älskar att bli masserade, från små bebisar till gamla pensionärer. Du mår bättre och känner dig avslappnad till max.  Att massage därför har en viktig roll i samhället är ett faktum. Nu har det blivit ännu bättre att få massage eftersom vetenskapsmännen verkar ha bevisat att det faktiskt leder till en förändring i musklerna.

Det finns en lång rad med olika sorters massage. Bland annat så är det vanligt bland professionella idrottsutövare att bli masserade efter avslutad träning eller matcher. I vissa kulturer masseras barnen varje dag, de läggs ut helt nakna och smörjs in med oljor. Många har ett fotbad i hemmet som samtidigt masserar fötterna. Plus alla de sorters massage du kan välja mellan när du går till ett spa.

Massera mera för ökat välbefinnande

Det borde därför vara en del av planeringen. Kanske inte varje vecka, även om det skulle vara skönt. Men i alla fall någon gång i månaden. Speciellt om du väljer en riktigt lång timme som går igenom hela kroppen. En del ser till att gå med sin partner, då blir det samtidigt ett sätt att umgås. Eller kanske med väninnorna, en halv dag på ett spa är inte helt omöjligt. Man kan klicka här för att hitta massage centralt i Linköping.

Dagens samhälle är mer aktivt än någonsin tidigare. Tack vare mobiltelefoner och internet så har tempot ökat. De flesta har inte många minuters tystnad eller tid för sig själva varje dag. Jobbet inkräktar ofta på fritiden och allt har blivit helt annorlunda. De flesta trivs med den här sortens liv, att kunna ha ständig kontakt med släkt och vänner eller alltid vara uppkopplade. Och det har sina klara fördelar.

Men behovet för att ta sig tid till en massage har också ökat. Du behöver slappna av dina muskler och ta dig en stund bara för dig själv. Det ökar välbefinnandet och gör att du mår bättre. Vilket i sin tur kan göra det lättare att fortsätta med vardagen. Precis lika viktigt som det är att äta sunt och motionera anser ett antal experter. Läs mer om massage på www.aktivtraningmassage.se.

129-6-2-vetenskapliga-bevis-for-nyttan-av-massage

Massage ger bättre muskler

Att du blir mer avslappnad och musklerna värker mindre är helt klart. Många går regelbundet på massage bara för att varva ner och känna sig riktigt lugna. Hela kroppen brukar må bättre även om du bara masserar en del av den. Ansiktsmassage, fotmassage, ryggmassage-  listan kan bli lång. Men nu när det visat sig att det har ännu större konsekvenser så kanske du kommer att gå på massage ännu mer ofta. Sveriges Radio rapporterar om hur det nu finns vetenskapliga bevis för att massage har positiva effekter på kroppen. Hör mer i det här inslaget.

Hela kroppen är sammankopplad, det är en komplicerad enhet. Både sinne och kropp är också nära knutna till varandra. Så när du känner dig lugn och avslappnad efter en massage så är det en kombination av alla dessa delar som har fått en chans att återhämta sig. Att känna sig lugn och glad är viktigt här i livet. Det påverkar dina relationer till andra och även hur du klarar av vardagen. Så redan här har du vunnit mycket på att bli masserad. Om du sedan lägger till den fysiska nyttan så är slaget vunnet.

Massage bra för stora och små

Många bebisar mår bättre och har mindre kolik när de får massage. Till och med större barn har visat sig reagera positivt på att bli masserade. På sina håll så har man sett till att äldre får massage. Det ökar blodcirkulationen som ju är så viktigt när man sitter mycket. Men ibland så handlar det bara om rent nöje. Att få en liten massage och bli omhändertagen. Känna att någon bryr sig och att du är en viktig person. På den här sidan i Aftonbladet kan man läsa om hur äldre gillar massage.

Så gamla som unga har behov av regelbunden massage. Om du känner att du inte har tid så är det troligtvis ett tecken på att du behöver tänka om. För alla de här små detaljerna kan göra livet lättare och ge dig mer ork. Det behöver inte ta mycket mer än en halv eller hel timme att få en riktigt skön massage. Men effekten kommer att sitta i hela eftermiddagen eller kvällen. Det kan göra så att du sover bättre och därmed får mer ork nästa dag. på detta sätt startar du en positiv dominoeffekt som håller i sig ända fram till nästa massage.

Young woman relaxing on massage table, eyes closed

Ge dig själv något alldeles speciellt

Alla som reser till Thailand ser till att bli masserade minst en gång, gärna flera, under vistelsen. Det hör till den härliga semesterupplevelsen. Men om du börjar se dig omkring så upptäcker du att det finns bra massörer så gott som överallt. Du behöver bara välja vilken form av massage du vill prova på idag. På mindre orter är det möjligt att det är få valmöjligheter, men du kan alltid få en massage i alla fall.

Så när du är på semester och har mer tid ska du helt klart boka in en massage eller två. I den här artikeln från Expressen kan du läsa om hur resor, massage och spa blir allt mer populärt. Men även när du kommer hem är det bra att fortsätta den hälsosamma behandlingen. många gånger är det fråga om planering eller att komma ihåg sig själv. Men lika gärna som du går till gymmet varje vecka så bör du försöka få in en massage.

Vetenskapligt bevisat att massage är bra för dig

Det forskarna har kommit fram till tyder på att massage är något som kan hämma inflammation. Detta är något som ofta leder till smärtor och problem att använda vissa kroppsdelar. Så om du kan få bukt med inflammationen, eller i alla fall förhindra att den uppstår, så har du kommit en bra bit på vägen. Inte så att det alltid behövs en vetenskaplig förklaring. Om du märker att något fungerar så ska du göra det. Men det kan göra dig ännu bättre på att satsa mer på massagen.

Innan du sätter igång med ett större program med massage är det naturligtvis bäst att konsultera din doktor. En del kan bero på var du går för att bli masserad. Vissa sorter utförs under ledning av utbildade och certifierade sjukgymnaster. Andra är mer en fråga om estetik eller ren avslappning. Alla sorter har sin plats i livet, allt beroende på vad du är ute efter. Det viktiga är att du satsar på dig själv och din kropp. Ganska snart kommer du att se hur mycket bättre livet blir med regelbunden massage.

 

No Comments

Add your comment