Konferens med rätt atmosfär

Skarpa inlägg varje dag

Man kan hålla en konferens med tal och föreläsningar rätt upp och ner, och alla deltagarna kommer att lära sig mycket nytt. Men man kan även skapa en glad och trevlig atmosfär på konferensen, gärna med lite extra aktiviteter runt omkring. Skillnaden är påtaglig efteråt, med glada och nöjda deltagare.

MA30-Grillkväll på konferensAllt fler konferensanläggningar inkluderar idag något lite extra för sina gäster. Bland det vanligaste är att man kombinerar en spa upplevelse med konferens. Massage, bastu och bubbelbad kan göra mycket till för att skapa en god stämning bland konferensdeltagarna. Det brukar ingå en eller flera behandlingar i priset, och om man vill ha fler är det bara att boka dessa extra.

Andra vill ha en lite mer aktiv konferens, speciellt om man bokar sin konferens under de varma månaderna. Då kan en anläggning eller ett hotell som ligger vid en sjö eller skog vara en bra ide’. Många tillhandahåller båtar och kanoter för sina gäster och mycket annat. Man kanske kan anordna en mångkamp för deltagarna, det hjälper till med att bryta ner barriärer av blyghet och ovana. En god stämning förbättras när man avslutar det hela med lite grillning.

Man kan även satsa på inomhusaktiviteter på en konferens. Det finns mycket att välja på. Vissa hotell anordnar målarkurser, sminkskola, pokerturnering, whiskeyprovning, och mycket annat som inte kräver allt för mycket tid och resurser. Om man är en lite större grupp kan en karaokekväll vara kul att hålla. Det viktiga är att alla känner sig avslappnade. Tanken bakom en konferens med rätt atmosfär är att ladda batterierna, att komma ut ur de gamla invanda hjulspåren och förnya sig lite.

De flesta anläggningar och hotell för konferens Småland kan upplysa om vad som finns att göra på plats. Ibland kan man behöva åka en bit för en speciell aktivitet. Stall med ridhästar, gokart banor och flygskolor ligger ofta en liten bit utanför bebyggelsen. Man kanske måste jämka lite på konferensens tidtabell för att kunna hinna med allt. En dag kan man till exempel avsluta konferensen efter lunch, för att i god tid hinna åka någonstans. Men det kan löna sig, trots att man får mindre tid för själva konferensen. En god atmosfär gör deltagarna gladare och mer benägna att ta till sig den information som presenteras. Man får altlså se på helheten, hur mycket de får med sig hem, inte bara hur lång tid man sitter i konferensrummet.

No Comments

Add your comment