Fönsterinramning med ny färg

Skarpa inlägg varje dag

En del kallar dem för husets ögon. Och det är väl ganska rimligt att kalla fönstren för ögon. De är där så att vi kan se ut och samtidigt släppa in solljuset om dagarna. Men fönstren kräver också en del underhåll och omsorg beroende på vilken typ av fönster du har.

Vissa fönster kommer att behöva målas om efter x antal år. Det är egentligen inte så konstigt med tanke på hur mycket väder och vind sliter på dem. Sol, regn, snö, blåst och annat nöter sakta men säkert ner den nuvarande färgen och till sist ser det riktigt tråkigt ut.

I dag finns det fina möjligheter att köpa fönsterfärg av kvalitet som du kan räkna med håller i en herrans massa år framöver. Visserligen innebär det lite jobb med att slipa och förbereda för att sedan köpa färg och måla om. I alla fall om du vill göra arbetet själv och inte anlita en målare som gör det.

Men om du vet med dig att du blir rastlös under sommaren och inte vill lata dig alltför mycket kan det här fungera utmärkt som sysselsättning. Dessutom får du något vettigt gjort. Och du lär känna en viss tillfredsställelse när du ser dina nymålade fönster som blickar tillbaka mot dig från huset.

Renovera dina fönster

Har dina fönster dessvärre fått utstå väldigt mycket påfrestningar genom åren räcker det inte alltid att måla med ny fönsterfärg för att det ska bli ett bra resultat. Då kan det till och med behövas en fönsterrenovering.

Beroende på var i vårt avlånga land du bor finns det olika firmor som hjälper till med fönsterrenovering. P & A Måleri AB hjälper även till med fönsterrenovering i Norrköping om du befinner dig i trakten och vill måla om och fräscha upp dina fönster innan det hinner gå för långt med förfallet.

100-ny-fönsterfärgEtt hus är trevligt att ha men det innebär också en hel del jobb. För man måste underhålla det hela tiden. Fönster ska renoveras och målas om, fasaden ska hållas ren och behöver också ny färg ibland och så vidare. Men det är alltid bra att hålla efter och hålla koll så att ingenting fallerar helt och hållet. Då brukar du oftast kunna spara lite pengar om du åtgärdar i tid. Med andra ord är det bra att ha en buffert för eventuella oförutsedda utgifter som rör ditt hus och dess underhåll.

No Comments

Add your comment