Facebook och framtidens glasögon

Skarpa inlägg varje dag

Glasögon är en naturlig del av de flestas liv, i alla fall när man börjar bli lite äldre. Många använder glasögon dagen lång, medan andra bara behöver dem för att läsa. Men i tillägg till dessa vanliga tillbehör så finns det även glasögon som långt överskrider ett vanligt seende.

406-5-facebook-glasogonIdag finns det ett antal glasögon som kan utföra saker man tidigare inte trodde var möjligt. Bland annat så prövar man nu en prototyp som gör att läkare kan kontrollera utrustning utan att röra vid den. Andra har tagit fram glasögon för att spela med, så kallad virtual reality. Så när man hör ordet glasögon nu för tiden så kan detta innebära en rad olika saker.

De vanligaste glasögonen

Men fortfarande så är ju vanliga glasögon de som korrigerar synen, de allra vanligaste. Därför är det också något som producenter och forskare har satsat på. Idag kan man få snygga glasögon med perfekt gradering, som varken är för stora eller tjocka. Tack vare framsteg inom produktion och distribution så kostar de inte heller så mycket. Det finns snygga läsglasögon online.

Faktum är att glasögon är en viktig del av ens klädsel, ett tillbehör som kan komplettera ens stil och personlighet. Därför ska man helst välja dem noga, även om det bara handlar om läsglasögon. Bland annat kan man gå efter sin ansiktsform, vissa bågar är mer passande än andra. Men även färg och material kan vara ett sätt att visa vem man är. Besök deras Facebook för att ta del av det senaste inom glasögon.

Glasögon långt in i framtiden

Men så var det då de unika glasögonen som kan utföra så mycket annat än bara förstärka synen. Facebook har varit en del av att ta fram dessa glasögon som verkar höra framtiden till. De satsar på att föra folk samman på olika sätt, inte bara online. Faktum är att de har en plan och en fabrik som sysslar bara med detta. Aftonbladet skriver här om ett besök i Facebooks nya fabrik där man bland annat tagit fram ett par coola glasögon.

Just spelande online kan ju vara ett sätt att träffa andra, många har ett nätverk av vänner som de spelar med och som man bara känner på nätet. Allt har blivit mer sofistikerat och som många anser även komplicerat. Men man kan också peka på att utvecklingen är till för att utnyttjas. Elektronik och andra områden har vuxit till sig och förändrats något enormt, något som man ska dra nytta av.

Många läkare, till exempel, ser fram emot den dag då de speciella glasögonen ska kunna användas överallt. När man med bara sin röst kan ge instruktioner till maskiner, speciellt viktigt på intensivavdelningen där det handlar om sekunder. För många är det en härlig känsla att ta på sig ett par glasögon och träda in i en helt ny värld. Att kunna slappna av och vara någon annan i ett par timmar, utan att behöva lämna vardagsrummet eller hemmet. Det öppnar möjligheter som man bara drömde om för ett par år sedan.

Glasögon och gemene man

Det är klart att en del av dessa utvecklingar inte påverkar gemene man i det dagliga livet. Men eftersom så många redan använder glasögon för att se eller läsa så kan man i alla fall förstå vilken skillnad det kan göra för dessa yrkesgrupper. Vem som helst kan också skaffa sig virtual reality glasögon och kopplas ihop med andra spelare runt om i världen. Det är ganska häftigt att kommunicera med någon i mörkaste Mongolia eller Sydamerika, bara genom att ta på sig ett par glasögon.

Så alla påverkas av dessa uppfinningar och den takt som utvecklingen går framåt. För hundra år sedan var det bara de allra rikaste som kunde ha råd med läsglasögon. Idag har man ofta flera olika par, för att alltid ha dem till hands. Det är klart att saker och ting kostar, men de grundläggande behoven är i alla fall täckta till en billig penning. Om man sedan vill investera i lite mer sofistikerade glasögon för att resa jorden runt eller kunna läsa patientjournaler utan att öppna dem, så är detta en helt annan sak. Många personer skulle inte klara sig utan glasögon, oavsett vilken sort det är.

No Comments

Add your comment