Expert på bilar och dragracing

Skarpa inlägg varje dag

Det finns många varianter inom bilsporten, den ena mer intressant än den andra. Allt från riktigt snabba F1 bilar till dragracing och drifting. I den senare grenen så är det inte ens viktigast vem som kommer först, det handlar inte om att komma i mål före alla andra. Istället är det fråga om att göra den största och bästa sladden- att kunna kontrollera sin bil helt och hållet. Variation gör att bilsport aldrig blir tråkigt.

157-5-bilar-dragracing-driftingVare sig man tycker om att tävla eller inte så är racerdagar ett trevligt utflyktsmål för många personer. Man packar in hela familjen i bilen och ger sig iväg till olika orter runt om i landet. Likasinnade människor möts och det handlar om att njuta av bilar och vad de kan åstadkomma. Ibland är det renodlade tävlingar, typ bara dragracing eller endast F1. Men då och då så anordnas bildagar där flera olika typer av bilar visas upp och man deltar i ett antal grenar eller lopp. Då kan man verkligen få se snygga bilar och deras potential.

Rätt utrustning för biltävlingar

Det är klart att bilen måste vara väl utrustad, annars har man ingen chans att vinna en tävling. Men det är också viktigt ur en säkerhetssynpunkt, något som alla bilister gör väl i att hålla i åtanke. Grundläggande för en säker körning är däcken, de ska vara av god kvalitet och med rätt mängd luft i sig. Du kan till exempel köpa nya driftingdäck från JN Däckservice. Genom att använda sig av de rätta däcken, och se till att de är rätt inställda, så kan man utföra alla de moment som krävs under tävlingen. Bilen kommer att bli ett med underlaget och det blir lättare att få den dit man vill.

En bra motor är naturligtvis själen i bilen, och det finns många som tillbringar all sin lediga tid att justera och förbättra gamla bilmotorer. När man sedan kan använda bilen till att tävla så är det ännu roligare, att se frukten av allt sitt hårda arbete. En motor som spinner, ny-lackad utsida och de allra bästa däcken- nu är man redo för nästa tävling. Du kan alltid gå in på www.jndackservice.se och läsa mer om deras tjänster och produktutbud.

Specialister på bilar

Det finns vissa personer som växer upp med bilar. Inte så att man har en bil i familjen, det gäller ju för de flesta. Utan att de har ett intresse och en möjlighet att utveckla det. Ofta har de en förälder som redan sysslar med bilar, antingen som mekaniker eller racing fan. Eller så dras de till den lokala bilverkstaden och börjar så smått med mindre sysslor. Står och ser på när andra meckar och lär sig sakta men säkert exakt hur en bil fungerar.

Nerikes Allehanda skriver om mannen som kan allt om bilar och drifting. Just drifting är en relativt ny sport i Sverige, i alla fall i tävlingssammanhang. Killarna har alltid försökt imponera på sina tjejer genom att sladda in på parkeringsplatsen eller ta en kurva på två hjul. Det är riktigt roligt att se hur det nu blivit en tävlingsgren, sporten utvecklas på olika sätt.

Man kan ju vara expert på att köra men inte lika bra på bilar. Det går dock oftast hand i hand, och har mycket att göra med intresse. När man vet hur en bil fungerar och vad som behövs för att den ska bli bra är det också lättare att kontrollera den och få den att köra som man vill. Vare sig det handlar om att köra så fort som möjligt, utan att köra av banan, eller om det är fråga om att göra den där mega sladden som får alla att tappa andan.

Framtidens bilexperter

Nu för tiden så är många bilar elektriska och hela mekaniker yrket har förändrats. Men det finns fortfarande många av den äldre sortens bilar, de som man kan stå och mecka med i flera timmar. En del köper upp gamla bilar för att sedan fixa till dem så de kan användas på tävlingsbanan. Ibland är det sönerna som tävlar, eller så kör man själv. Men oftast så är det ett team arbete, det gör även de professionella tävlingsförarna. Alla har sin egen uppgift, som är en viktig kugge i det stora hela.

Både experter på bilmotorer och de som satsar på att köra har något gemensamt- kärleken till bilar och allt runt omkring. Det är som en alldeles egen kultur, en rörelse där folk från alla klasser och bakgrunder binds samman. Ibland ser man samma personer runt om på tävlingarna, det är många som blivit vänner med tiden. Annars är det alltid ett härligt sätt att tillbringa en dag full av häftiga bilar och spännande tävlingar. Dragracing, drifting- listan av intressanta grenar kan bli lång och det gäller att hinna se allt.

No Comments

Add your comment