Ett aktivt liv med barnvagn

Skarpa inlägg varje dag

Innan det första barnet föds har man många planer och mål. Man vill tillbringa så mycket tid som möjligt med den lilla babyn, utan att behöva göra avkall på alla de aktiviteter som man är van vid att göra. Gym, shopping, uteliv- allt ska man fortsätta med, tillsammans med barnet.

MU67-strollerMånga gånger fungerar det bra att ta med sig sitt lilla barn överallt, man lägger bara åkpåse till barn i vagnen, lindar in babyn och går ut. Naturligtvis ska man inte överdriva, ett litet barn tycker inte om för höga ljud så en pub eller disko är inte bästa platsen. Men att gå ut och äta, ta en promenad, jogga eller annat som man tycker om kan mycket väl vare en bra ide’. Det är bra att hålla sig aktiv i både kropp och sinne, speciellt när man blivit förälder. Man behöver all den energi man kan få.

Om det är vinter kan man skaffa en åkpåse till barn som är fodrad med något mjukt och skönt material. Barn tycker om att ligga lite omlindade, men inte allt för packat. Om man väljer en åkpåse till barn som är riktigt varm kan man sätta på lite mindre kläder på babyn. Detta är bra om man ska gå ut och in, det är bara att öppna åkpåsen så mår barnet bra.

När barnet växer byter man vagn och skaffar en sittdyna till stroller. Då sitter lillen bekvämt och har det bra. Barn älskar att kunna följa med och se på allt som händer i världen. Man får dock komma ihåg att de ganska snabbt blir trötta. Allt är nytt och spännande och deras sinnen arbetar för högtryck. Har man en bra sittdyna till stroller kan de sova lite middag medan mamma och pappa går runt och gör andra saker.

Vill man fortsätta med ett aktivt liv gäller det alltså att skaffa en bra vagn. En del satsar på en kombivagn. Då kan man ha samma vagn i flera år, man byter bara insats. Andra köper ny vagn vartefter barnet växer. Har man en åkpåse till barn för liggvagnen kan man använda den ett tag även när de börjar sitta upp. Sedan skaffar man en större variant, eller helt enkelt bara en sittdyna till stroller. Allt beror på årstiden och var man befinner sig. Det viktiga är att barnet också uppskattar ett aktivt liv, och känner sig varmt och tryggt.

No Comments

Add your comment