De bästa sätten att rädda raderade filer

Skarpa inlägg varje dag

Det är inte alls så ovanligt som du tror att radera filer av misstag. Många är allt för snabba när de klickar sig fram och det tar bara bråkdelen av en sekund att förlora ett viktigt dokument. Sedan finns det också yttre påverkan, antingen det är fråga om den mänskliga faktorn eller inte. Du spiller kaffe på datorn eller tappar mobilen i sjön. Resultatet är det samma- du förlorar viktig information.

Den goda nyheten är naturligtvis att allt inte är förlorat, även om det kan verka så. Det finns bra möjligheter för att du ska kunna rädda dina filer och få tillbaka det du klickade bort. Vissa saker kan du göra själv för att hitta fram till din information. Om detta inte räcker finns det specialister som har bra verktyg för att gräva fram sådan du trodde var borta för evigt.

Ett intressant yrke

Alla har sin plats i samhället och tillsammans så bildar det en fungerande enhet. Vissa personer älskar att jobba med datorer och vill lära sig allt om dem. Detta är en fördel för andra som kanske kan använda dem men inte har en aning om hur de egentligen fungerar. så när du förlorar dina filer så vet du vem du ska vända dig till. Experterna som bara väntar på att få ta itu med att hitta fram till din information. Det går att rädda raderade filer. Ibland kanske det inte är så lätt, men det viktiga är ju att du får den tillbaka.

Naturligtvis ska du försöka skapa ett system som skyddar dina filer. Ibland kan det räcka med att ha goda vanor när det kommer till att stänga fönster eller flikar. Det måste inte alltid gå så fort utan du kan stanna upp och vara säker på din sak. När det kommer till yttre påverkan kanske du inte kan hindra en eldsvåda eller liknande att skada din dator. Men helt klart finns det ingen anledning att äta eller dricka bredvid känsliga maskiner. Ibas dataräddning hjälper nya kunder varje dag.

Vad du kan göra själv

Olyckan har skett och du har raderat filer som egentligen skulle sparas. Till att börja med kanske du får panik, men det finns faktiskt en del saker du kan göra själv. Det kanske låter enkelt men många tänker inte på att filerna kanske finns kvar i papperskorgen. Ofta så ligger de här ett bra tag innan de automatiskt raderas. Du kan därför kanske fiska upp dem med en gång och lägga dem på plats. MacWorld skriver här om hur du räddar raderade filer.

Det kan också löna sig att ha en säkerhetskopia eller backup gjord med jämna mellanrum. En del har ett system som gör detta kontinuerligt, just för att det är så mycket som kan hända. Datorer är fantastiska verktyg men på vissa sätt är de känsliga och sårbara. Den mänskliga faktorn är också större än du tror. Så ibland är det enda valet du har att vända dig till experterna och låta dem hitta din information. Och vara tacksam för att de finns och att det är möjligt att rädda raderade filer.

Finurliga system som är bra till mycket

Det finns en del system som du kan köpa för att rädda dina filer. Dessa är naturligtvis inte lika effektiva som när du låter proffsen ta hand om det hela. Men i vissa tillfällen kan de vara bra att ha. PC För Alla skriver i en artikel om hur program för att rädda raderade filer kan användas på flera sätt. Bland annat är det en del som använder dessa till att radera sin hårddisk innan de säljer eller ger bort datorn. Det är ett bra sätt att få tag på de filer som kan räddas, för att sedan skriva över dem på ett speciellt sätt. Här lönar det sig att vara finurligt och utnyttja de redskap som finns.

Du behöver inte vara en dataexpert för att kunna klara dig när något händer. Det gäller att hålla huvudet kallt och se vilka utvägar som finns. På nätet hittar du en hel del förslag och steg för steg instruktioner, mycket av detta kan en helt vanlig person klara av själv. ett alternativ kan vara att ringa en helpdesk och fråga dem till råds. De kan leda dig genom processen utan att du behöver lämna ifrån dig datorn eller vara utan dina program.

Men för många är det skönt att bara ge allting till experterna och låta dem ta hand om det hela. På något konstigt sätt verkar datorer framkalla starka känslor hos många människor. De blir lätt frustrerade när det inte fungerar perfekt. Kanske detta är kopplat till det faktum att många är så pass beroende av teknologin, allt kretsar kring den digitala världen. Som tur är finns det personer som kan det hela ingående, och som kan stå till tjänst vid behov.

No Comments

Add your comment