Därför bör du som flyger ofta använda stödstrumpor

Skarpa inlägg varje dag

Det finns en viss kultur runt hur du ska klä dig under en flygning. Shorts och linne brukar inte uppskattas, eftersom det är svårt att undvika en viss kroppskontakt i ett trångt plan. Detta betyder naturligtvis inte att du måste ha kostym och slips bara för att du ska ut och flyga. Tvärtom, att klä sig bekvämt med löst sittande kläder kan göra en lång resa mer trivsam för dig.

När du sitter i många timmar uppe i luften så blir hela kroppen trött. Dels är det själva sittandet, men även luften i planen har något att göra med det. Därför bör du vara extra uppmärksam på både din klädsel och vad du stoppar i dig. Drick mycket vatten och undvik helst alkohol helt och hållet. Fet mat kan också göra dig extra trött, så satsa på mycket grönt och frukt. En annan sak som verkligen kan göra stor skillnad är kompressionsstrumpor.

Strumpor för alla typer

Ett långvarigt stillasittande, som under en flygresa, gör att blodet inte cirkulerar så bra i benen. Dels kan detta leda till trötta och ömma ben, många känner sig svullna efter en lång resa. Men det kan också ge upphov till blodpropp som kan leda till allvarliga situationer. En stödstrumpa motverkar dessa symptom och hjälper kroppen att pumpa blod ända ner till lilltån. Roliga stödstrumpor gör att du kan bära dem med glädje.

Det är så bra idag för stödstrumporna är inte längre bara svarta eller gråa. Istället kan du välja glada färger som passar dig bättre. Samt mönster som gör strumporna ännu roligare. Detta gör det lättare att hitta en variant som passar bättre ihop med din klädsel i övrigt. Samtidigt kan du alltid få dem i svart, om detta är vad du tycker om. Läs mer på rsprodukter.se.

Stödstrumpor för alla situationer

Men det är inte bara under långa flygresor som det kan vara praktiskt med kompressionsstrumpor. De som jobbar på kontor, från chefer till sekreterare, sitter också flera timmar i sträck. Det är lättare att röra sig då och då när du bara är på jobbet. Men under långa möten eller konferenser är det inte lika enkelt att sträcka på benen med jämna mellanrum. Då kan en stödstrumpa vara räddningen, som ger dig det där lilla extra som benen behöver.

Både unga och gamla kan ha nytta av dessa strumpor. Men ju äldre du blir desto sämre blir cirkulationen, det är ett faktum som du bara måste leva med. Därför kanske du måste tänka lite närmare på dina ben när du blir gammal. Många äldre tjänar på att ha stödstrumpor när de reser. Läs mer på den här sidan i Expressen. Redan så blir många mindre aktiva, vilket påverkar blodcirkulationen. Så utnyttja alla de hjälpmedel som finns för att ha sunda, friska ben.

Ta hand om dig själv

De flesta reser långt för att besöka någon eller ha semester. Andra måste resa i arbetet, även om det inte är lika vanligt som tidigare. För att motverka de effekter som en långflygning kan ha på din kropp bör du vara förberedd. Sköna kläder kan som sagt vara en bra början. Samt att tänka på vad du äter och dricker. Försök också ställa dig upp lite då och då. Ta en tur till toaletten, eller bara stå ett par minuter i gången. Detta kan dock vara lite svårt om du sitter längst in eller om alla ligger och sover. Då kan det behövas andra tilltag. Den som flyger mycket bör använda stödstrumpor. Läs mer på den här sidan i Expressen.

Skaffa dig ett par riktigt bra och väl passande stödstrumpor i god tid innan flygningen. Du mäter ditt ben så att de ska passa dig, och det finns flera olika storlekar att välja mellan. Om du vill att hela benet ska få den där massagen kan du välja en längre variant. Annars finns det både kortare modeller och hela strumpbyxor. Med eller utan fot är ett annat val du har, och som kan ge dig en riktigt skön strumpa.

Bättre förebygga än bota

Det är alltid bättre att ta hand om sig själv och undvika att problem uppstår. En långflygning kan vara påfrestande för kroppen, så det minsta du kan göra är att ha ett par stödstrumpor på. Att få en blodpropp när du är långt från alla sjukhus är inte roligt, men en reell fara. Du kan också förhindra åderbråck genom att använda kompressionsstrumpor, så fördelarna är många.

Men även om du inte är ängslig för vad som kan ske så vill du i alla fall komma fram utvilad. Eller i alla fall inte med tjocka, svullna ben som kanske hindrar dig från att göra allt du planerat. Många vill bara kasta sig rätt ut i semestern, springa ner till stranden eller vad du än planerat. Detta kommer att bli enklare om du tar hand om dina ben under flygningen.

No Comments

Add your comment