Därför är tidrapportering högt prioriterat  

Skarpa inlägg varje dag

Det gäller att hålla reda på vad du gör på jobbet. Inte bara en av medarbetarna, men alla måste kunna redogöra för sin tid. Inte så att chefen ska veta precis allt som folk håller på med. Men tidrapportering är högt prioriterat av andra anledningar. Bland annat så tillåter det de som sysslar med lönehanteringen att klara av sitt arbete. När det blir korrekt redan från början så undviker du också följdsituationer.

På vissa arbetsplatser är det inte så lätt att hålla reda på allt. Många jobbar skift, obekväma arbetstider, de reser i jobbet och ska ha milersättning, och så vidare. Detta gör det ännu viktigare att ha ett bra system för rapportering av alla de små detaljerna som utgör dina arbetsuppgifter. Erfarenheten visar att en väl organiserad arbetsplats fungerar bättre.

Bra system för rapportering

Nu för tiden finns det flera alternativ för tidrapportering. Allting måste inte skrivas för hand, även om en del föredrar det. Du kan koppla samman scheman, arbetstider, körsträckor och mycket annat i en och samma app. En fördel med att ha allting samlat på samma ställe är bland annat tidsbesparing. Läs mer på https://www.timetjek.com/tidrapportering/.

När du inte måste föra in samma sak på flera olika ställen så går det snabbare. Risken för misstag minskar samtidigt, den mänskliga faktorn ska inte undervärderas. Det är klart att det kostar en del resurser att införa dessa förändringarna. Dels ska du köpa programvarorna och installera dem. Sedan måste de anställda lära sig hur det fungerar. Du kan som vanligt räkna med en viss period då saker inte fungerar riktigt som det är tänkt.

Men när alla väl lärt sig hur programmet fungerar och det kopplats samman mellan de olika avdelningarna så kommer du att märka stor skillnad. Det blir lättare för de anställda att rapportera sin tid, något som de flesta verkligen uppskattar. Du får mer kontroll över företaget, eftersom allt är lätt att överse. Och de som sysslar med löner slipper sitta och korrigera eller kontrollera saker i onödan. Gå till https://www.timetjek.com/ redan idag.

En växande trend

Det är en självklarhet att de anställda ska rapportera sin tid. Eller i alla fall respektera de arbetstider de har. Samtidigt är det lika uppenbart att de ska få betalt när de jobbar övertid eller har ett obekvämt skift. Därför ligger det i allas intresse att tidrapporteringen fungerar. Plus att det är lag inom vissa yrken att alltid kunna visa fram vem som är till städes eller inte.

TechWorld skriver i den här artikeln om hur det dyker upp allt fler appar för tidrapportering. Snabbt och effektivt är nutidens samhälle. Du kan göra precis allt på din mobil, inklusive rapportering av tid. Det är ganska logiskt att lägga det hela på en app eftersom så gott som alla har sin mobil med sig. Den är alltid där och används flitigt. Att logga in och rapportera tiden kommer att kunna skötas på en bråkdel av den tid det hittills tagit.

Lära sig av varandra

Vissa organisationer och administrationer har varit snabba med att ta i bruk de nya hjälpmedlen. Digitaliserad tidrapportering inom offentlig sektor blir allt vanligare. Läs mer i den här artikeln i Dagens Industri. Här kallas de för ett lok som drar utvecklingen framåt. Om en så stor enhet som den offentliga sektorn är kan klara av det, så är det minst lika viktigt för den privata sektorn.

Kanhända för at de är så stora så är också behovet av digitalisering extra viktigt. Om du har fem anställda är det inte så konstigt om du känner att en app eller ett program kanske inte ska prioriteras just nu. Men ett företag behöver inte vara allt för stort innan du märker att digitalisering gör stor skillnad. Inte bara med tidrapporteringen men även för andra aspekter.

Vad är viktigast?

Varje år så betalas det ut miljontals kronor i löner och andra former av ersättning. Samtidigt ska skatter och avgifter betalas in baserat på dessa belopp. Det är olagligt att ha folk som jobbar svart, och du måste kunna visa vem som är närvarande på jobbet varje dag. I alla fall inom vissa sektorer. Till och med minderåriga barn måste redovisas enligt den nya lagen, så det är ganska allvarligt.

I bästa fall kan du korrigera lönerna nästa månad om de blir fel. Men det kan också hända att du inte får tillbaka dina pengar. Det har funnits en del fall där arbetstagaren inte hade anledning att tro att det var fel, och därför fått behålla alla de pengar som betalats ut för mycket. Allt detta tar tid, och tid är pengar. Därför ligger det mycket i trenden att digitalisera saker och ting. Dagens Industri skriver i den här artikeln om att tidrapportera effektivt blivit allt mer prioriterat.

Följa reglerna till punkt och pricka

Det är inte alltid så roligt att behöva rapportera precis allt. Oavsett vilka hjälpmedel du använder så tar det tid. Men i längden så lönar det sig att hålla ordning på din arbetstid. Företagsledningen tjänar på att allt är organiserat. Och du följer vad lagen har att säga om det hela.

Alla företag är olika, men de flesta fungerar enligt samma principer. Se vad som är bäst för dig, och se till att komma igång med det så fort som möjligt. Det finns ingen anledning att spilla tid på att göra något som är nödvändigt men inte använda de bästa redskapen. Tidrapportering kan vara både snabb och effektiv.

No Comments

Add your comment