Därför är det lättare att hantera smärta med profylax

Skarpa inlägg varje dag

Det finns mycket att säga om en förlossning. En del kvinnor upplever det som den finaste händelsen i sina liv medan andra medger att de aldrig mer vill gå igenom det. Något som ganska många verkar glömma inför tanken på att skaffa flera barn. Vad alla har gemensamt är dock att det gör ont. Vare sig du är superglad över bebisen eller inte så är det en smärtsam process. Bara det att vara gravid är en påfrestning på kroppen, och få är egentligen förberedda på hur ont det gör att äntligen få föda fram sitt barn.

Nu är det inte något att vara rädd för, i alla fall inte överdrivet. Kvinnor har fött barn i flera tusen år, det är en naturlig process. Vad som dock har förändrats är alla de hjälpmedel du har idag för att det ska gå så smidigt och smärtfritt till väga som möjligt. Mediciner, akupunktur och profylax är olika saker med ett och samma mål. Att hjälpa en kvinna under förlossningen. Helst göra det till den underbara upplevelsen den kan vara. För att vänta och föda barn är ett litet mirakel, något som inte lämnar någon oberörd.

Lära sig andas

Det finns flera teorier om hur du ska hantera smärta eller andra problem här i livet. Du kan ta medicin, till exempel. Men många gravida kvinnor är rädda för att barnet blir påverkat av mediciner. De själva vill också vara fullständigt närvarande orch inte känna sig drogade. Därför brukar en annan teori vara mer populär. Nämligen att du kan lära dig kontrollera dina tankar samt din andning. Detta kan vara till stor hjälp för att hindra smärtan att få övertaget. Du hittar mer information på https://www.fodautanradsla.se/sv-SE/gravid/gravid-och-f%C3%B6rlossningsyoga/gravid-och-f%C3%B6rlossningsyoga-i-stockholm-39870674.

Det är naturligtvis fråga om profylax. Konsten att kunna andas bort smärta och obehag. Tanken är att genom att förbereda sig väl under graviditeten så kommer också förlossningen att gå lättare. Ju mer kontroll en kvinna kan ha över sin kropp desto bättre. Dels så minskar det smärtorna, men det gör också att allting kan gå snabbare. utdragna förlossningar kan utgöra en risk och även vara mycket tröttsamma för både mamma och barn. Många blivande föräldrar vill ha profylax i Malmö.

Vad handlar profylax om?

Det är flera faktorer involverade med att använda profylax för att föda barn. Du ska aldrig undervärdera den kraft som sinnet kan ha över kroppen, på ett alldeles fantastiskt och positivt sätt. När kvinnan lär sig kontrollera sin andning och därmed också sin kropp så kommer hon att bli lugnare. Alla som har medverkat vid en förlossning vet att detta inte är så lätt som det låter.

När värkarna blir allt starkare så känns det nästan som att all kontroll eller förmåga bara rinner iväg. Men om du har övat under flera månaders tid så sitter det där någonstans. Din partner eller kanske en doula kan påminna dig om teknikerna och vad du ska göra. Det kan göra dig mer avslappnad och därmed underlätta födseln. Expressen tipsar här om hur en profylaxkurs kan leda till nya vänner.

Klara av stora smärtor

Det kan nästan vara förvirrande att föda barn. Du är glad över att det äntligen är dags. Att du ska få hålla ditt lilla barn i dina armar. Samtidigt så är smärtan obeskrivlig och du undrar om du kommer att överleva natten. För alla barn föds på natten när du är som mest utmattad, det vet ju alla. Denna kombination av smärta och glädje är unik. Samtidigt så måste du inte tolerera allt, du kan ta profylax och andra tekniker till hjälp.

Genom att lära sig slappna av kan du frigöra de rätta musklerna i kroppen. Den får också en chans att producera endorfiner som hjälper dig. Det är naturligtvis inte så lätt, men dessa naturliga metoder kan vara till stor nytta. Allt för att du ska få en god upplevelse och kunna välkomna den nya familjemedlemmen så fort som möjligt. Så hanterar du en smärtsam förlossning. Läs mer i denna artikel i Aftonbladet.  

Vara förberedd på precis allt

Det går faktiskt inte att vara förberedd på allt eftersom du inte vet i förväg hur förlossningen kommer att bli. En del har nästan inga smärtor och bebisen verkar rinna ut av sig själv. Men det hör till ovanligheten. Därför ska du göra vad du kan för att vara redo för allt. Läs böcker eller surfa runt bland alla de olika forum som finns på nätet. Gå kurser, lär dig profylax och prata igenom med din partner hur ni tänker er att födseln ska vara.

På en del sjukhus tillåter de paren att ta med sig musik och tända ljus. Det kan hjälpa dig att känna dig lugn och avslappnad. Din partner hjälper dig med massage och påminner dig om hur du ska andas. Trots alla smärtor blir förlossningen trevlig, en riktig upplevelse. När du håller bebisen i dina armar är det inte alls ovanligt att nästan glömma bort allt obehag som du gått igenom.

Det kan inte nog understrykas vikten av att gå kurser och skaffa sig information. Dessa saker kommer att vara som en buffert du kan luta dig på när det hela sätter igång. Andningen har blivit en del av dig, du kan nästan koppla in autopiloten. De flesta upplever mindre rädsla när de vet vad de kan förvänta sig och har kända ansikten omkring sig. Alla de där profylaxövningarna och klasserna kommer att vara värt ansträngningen.

No Comments

Add your comment