Behövs det verkligen ett skärmskydd?

Skarpa inlägg varje dag

Så gott som alla har en mobiltelefon idag, och ett stort antal har flera stycken. Många av dessa är sofistikerade med många funktioner. Det är vanligt att använda dem till det mesta här i livet, både privat och med jobbet. Man surfar på nätet, chattar med vänner och bekanta, lägger upp bilder och videor från sitt dagliga liv eller ringer upp en kund. Med andra ord är mobilen absolut nödvändig och något de flesta inte kan tänka sig att vara utan.

Men med alla de funktioner och möjligheter som mobilerna erbjuder så finns det också en annan sida. De är ganska känsliga för stötar och om man repar dem så går det inte att göra hälften av allt man önskar. Skärmen är mycket viktigt nu när de flesta använder sig av iPhone, Samsung eller liknande smart telefoner. Därför är det korta svaret på frågan om skärmskydd ja. Det är viktigt att skydda skärmen vilket många butiker och producenter är medvetna om.

Olika sorters skärmskydd

Ett av de vanliga skärmskydden är gjort av plast. Det sätts på skärmen och blir som ett yttre skal, man ser inte ens att det finns där. Tack vare detta så är det mindre troligt att repa glaset, och framför allt så spricker det inte så lätt. De flesta är försiktiga med sina telefoner, men det är lätt hänt att de ramlar i marken. Ofta så har folk dem i handen eller fickan, eftersom de används så ofta att det inte är någon ide’ att lägga ner dem i väskan. Man kan köpa iPhone 7 skärmskydd.

Alla telefoner är olika till både form och storlek, så det är viktigt att se till att skärmskyddet verkligen passar ens telefon. Ibland kan samma märke ha olika modeller, en del med rundade sidor och andra med raka. Därför ska man se noga på vilken variant det handlar om eftersom det kan ett skärmskydd måste sitta fast ordentligt för att verkligen fungera. Här finns iPhone 7 fodral, ett annat viktigt tillbehör.

Vissa modeller har nu också ett skärmskydd av glas att välja mellan. Det kan låta konstigt att sätta glas på glas, det är ju lika känsligt för stötar och annat som skärmen. Men om det värsta skulle hända så kan man alltid byta ut skärmskyddet, men det är svårt och relativt dyrt att byta glas på telefonen. En fördel med skärmskydd gjorda av glas är att de sitter bättre på skärmen, ibland kan de som är gjorda av plast bli lite buckliga vilket gör det svårt att se vad som står under. Därför är det också viktigt att de sätts på ordentligt, vilket en del butiker nu har börjat erbjuda sina kunder.

En värld av mobiltelefoner

För ett stort antal personer så är mobiltelefonen en investering. Man köper en bra modell på avbetalning, ofta i samband med ett abonnemang. De är inte billiga men eftersom det går att göra så mycket med dem så lönar det sig att ha en riktigt bra variant. En del skaffar inte ens dator utan gör allt de behöver på telefonen.

Det finns nu också ett stort antal tillbehör för alla dessa telefoner, saker och ting som verkligen underlättar det dagliga livet och användandet av mobilen. Ett skärmskydd är ett måste för de flesta, men det måste vara rätt modell och korrekt fastsatt. Macworld skriver här om hur kunder erbjuds installation av skärmskydd. Fodral och skal är något annat som de flesta väljer att sätta på sina telefoner, de skyddar dem inte bara mot stötar men även mot damm och smuts.

Hörlurar och hållare för bilen brukar också komma högt upp på listan av vad som anses vara ovärderliga tillbehör. Har man ett navigeringssystem på mobilen så kan det vara bra att se kartan, och många passar också på att ringa kunder eller vänner medan de kör. På de flesta bussar och tåg ser man folk som sitter med sina mobiler och jobbar eller lyssnar på musik, med hörlurar av olika slag som gör att det nästan är som att sitta hemma i vardagsrummet. De stänger ute allt ljud runt omkring så att man kan koncentrera sig på sitt eget. Allt detta, plus ett mycket bra skärmskydd, gör att mobilen håller längre och man kan få ut mer av den.

No Comments

Add your comment